Alătură-te EchipeiSănătate & SiguranțăTermeni şi CondițiiContactENFRGRITRU

Compactare Dinamică

Compactarea dinamică e considerată a fi una dintre cele mai versatile şi economice metode de îmbunătăţire a pământurilor. Aceasta e folosită pentru a mări capacitatea portantă şi pentru a reduce atât tasările cât şi potenţialul de lichefiere, induse de structurile proiectate.

Această tehnică constă în transmiterea unor șocuri de energie puternice astfel încât să îmbunătăţească proprietăţile pământurilor slabe sau a celor neomogene şi poate fi aplicată unei game largi de lucrări: autostrăzi, industriale, depozite de deşeuri, umpluturi, nucleare şi altele. Maiul, a cărui greutate variează între 10 şi 25 tone, e ridicat de o macara specială şi lăsat să cadă liber pe suprafaţa pământului în nenumărate rânduri, transmiţând în acest fel pământului şocuri de mare energie. Locurile în care acesta e lăsat să cadă sunt prestabilite, un fel de caroiaj fiind realizat în prealabil, iar distanţele dintre ele sunt determinate în funcţie de condiţiile subsolului şi de adâncimea până la care trebuie îmbunătăţit pământul. Metoda constă în două sau mai multe etape de compactare de mare energie, asigurând compactarea pămânului aflat la mari adâncimi. După efectuarea etapelor de compactare de mare energie, de obicei, mai e realizată o compactare de energie redusă (călcat) pentru a densifia atât umplutura din cratere cât şi pământul tulburat dintre acestea. Deşi ca şi concept pare destul de simplu, o bună planificare şi implicarea inginerilor cu experienţă în domeniu e esenţială. De asemenea, e necesară o bună analiză şi înţelegere a proprietăţilor pământului ce trebuie îmbunătăţit precum şi menţinerea, pe întreaga durată a lucrării, a unui program de control al calităţii foarte bine organizat. De obicei, acesta include testare in-situ cu penetrare standard (SPT) sau penetrate statică cu con (CPT), deformații impuse, măsurarea tasării corespunzătoare platformei.

Avantaje

  • Competitivă din punct de vedere financiar;
  • Productivitate crescută;
  • Ecologică;
  • Poate fi aplicată diferitor tipuri de soluri.

Experienţă

Firma noastră a fost implicată, pe parcursul ultimului an, în îmbunătăţirea a peste 400.000 m2 de pământ dificil , depozite colapsibile de până la de 6 - 8 m adâncime, folosind compactarea dinamică. Serviciile prestate pentru Clienţii noştri, unii dintre cei mai mari antreprenori din Europa, au avut încredere că soluţiile furnizate de noi vor avea rezultate măsurabile. Toate proiectele au fost duse la bun sfârşit cu success, tasările înregistrate fiind între limitele permise. Contactaţi-ne dacă aveţi nevoie de o profesională evaluare tehnică şi economică a proiectului dumneavostră.