Alătură-te EchipeiSănătate & SiguranțăTermeni şi CondițiiContactENFRGRITRU

Pipe Jacking

Datorită extinderii orașelor în zonele nelocuite anterior și a dezvoltării noilor proiecte comerciale și rezidențiale, este necesară construcția de rețele de utilități. Una dintre metodele folosite pentru a construi aceste rețele este metoda pipe jacking (metoda execuției forajelor orizontale prin tuburi împinse). Aceasta poate fi folosită pentru a construi tunele cu diametre de până la 3m în diferite tipuri de pământuri și condiții hidrogeologice, al căror rol e acela de a subtraversa diferite construcții civile și infrastructuri precum căi ferate, aeroporturi, drumuri etc.

Metoda pipe jacking nu necesită săpături deschise și e folosită pentru realizarea canalelor de scurgere folosind utilaje speciale, care sunt de fapt copii în miniatură ale utilajelor folosite în industria tunelurilor.

Pe scurt, metoda pipe jacking constă în:

  • construirea unui puț și introducerea echipamentului;
  • efectuarea excavației continue;
  • evacuarea materialului excavat prin metodă hidraulică sau pneumatică;
  • introducerea consecutivă a tuburilor (prin împingerea acestora cu cilindrii hidraulici lungi, forțele sunt distribuite cu ajutorul unui inel de împingere; racordarea tuburilor se face prin intermediul unor îmbinări speciale ce asigură etanșeitatea și continuitatea acestora);
  • evacuarea echipamentului printr-un puț de ieșire.

Avantaje

  • comparativ cu metoda excavației deschise, are beneficii semnificative în mediul urban, precum: perturbarea minimă a traficului, mediului înconjurător și a publicului;
  • proiectarea și planificarea trebuie făcute de către firme cu vastă experiență în domeniu;
  • în funcție de cerințele proiectului, diferite tipuri de echipamente sunt disponibile.

Experiență

GT GROUND ENGINEERING & CONSTRUCTION SERVICES a fost implicată în construcția mai multor tuneluri (cu diametre de până la 3m și în diferite condiții hidrogeologice) prin metoda pipe jacking. Lucrările, realizate în conformitate cu cerințele de proiectare, au fost duse la bun sfârșit în timpul și în limitele bugetului stabilit. Bazându-ne pe aceste experiențe suntem disponibili să vă facem o ofertă tehnico-economică pentru proiectul dumneavoastră.