Alătură-te EchipeiSănătate & SiguranțăTermeni şi CondițiiContactENFRGRITRU

Proiecte Design-Build

Proiectele de tip Design-Build sunt utilizate pe scară largă în întreaga lume. După cum o sugerează și numele, într-un proiect de tip Design-Build ambele activități se derulează simultan și sunt implementate pe toată durata proiectului. Este de preferat să fie folosit sistemul de tip Design-Build în locul celui tradițional, Design-Bid-Build (Proiectare-Licitare-Execuție), atunci când există oportunități de a economisi timp prin demararea procesului de construcție înainte ca proiectarea să fi atins stadiul final. Metoda de contractare caracteristică sistemului Design-Bid-Build se bazează pe ipoteza că proprietarul trebuie să aibă planurile proiectului finalizate înainte de a efectua licitația și de a alege ofertantul care are cele mai mici prețuri. Cu toate acestea, multe proiecte; de exemplu, proiectele de specialitate; pot fi mai rentabile dacă sunt implementate mai rapid, de unde și evoluția sistemului Design-Build.

Compania noastră este o firmă de specialitate; astfel, ea este implicată frecvent în contracte de tip Design-Build. În cadrul specialității noastre, proiectele care susțin utilizarea acestei metode de contractare includ reparații ale fundațiilor, modernizări și proiecte de îmbunătățire a terenului. Firma noastră își asumă întreaga responsabilitate pentru toate fazele proiectului, începând de la investigațiile geotehnice și până la predarea finală a fundațiilor. Pe durata proiectului, echipa noastră lucrează în strânsă colaborare pentru a se asigura că toate cerințele de ordin tehnic sunt îndeplinite, iar cerințele clienților, în ceea ce privește planificarea timpului și bugetului, sunt implementate în mod corect.

Angajații noștri beneficiază de o experiență importantă la nivel practic în ceea ce privește proiectele de tip Design-Build. Proiectele recente includ un parc eolian de 15 turbine eoliene cu 3MW fiecare pentru OMV PETROM/STRABAG, fundația unei noi stații de epurare a apelor uzate, lângă Dunăre, care se întinde pe mai mult de 30.000 de metri pătrați de pământ compresibil pentru JV PASSAVANT ROEDIGER/SISTEM YAPI, 400.000 de metri pătrați de compactare dinamică de mare energie pentru JV FCC/ASTALDI și JV ASTALDI/MAX BOGL, și 80.000 de metri pătrați de înlocuire dinamică pentru STRABAG, reparații, utilizând compactarea prin injectări solide, ale fundației unei structuri comerciale de 30.000 de metri pătrați pentru FREYROM (FREYSSINET GRANDS PROJETS), precum și intervenții de urgență cu injectări și piloți pentru JV ASTALDI/FCC CONSTRUCCION/DELTA ACM 93/AB CONSTRUCT.

Implicarea noastră în proiecte de tipul Design-Build începe cu o investigație geotehnică specifică proiectului, efectuată de către un subcontractant specializat în lucrări de foraj sub îndrumarea noastră. Opțiunile de îmbunătățire a terenului sunt dezvoltate în funcție de concluziile investigațiilor geotehnice. Ulterior, echipa noastră de ingineri și colaboratori selectează cele mai eficiente opțiuni care răspund cel mai bine cerințelor tehnice ale proiectului, planificării timpului și bugetului. În funcție de complexitatea proiectului, putem angaja firme internaționale pentru proiectare, care, prin lege, sunt în conformitate cu toate cerințele codului de construcție local. În plus, apelăm la serviciile unor experți tehnici, inclusiv profesori universitari, pentru a ne asigura că toate cerințele de performanță ale proiectului sunt îndeplinite.

În concluzie, compania noastră are experiență în domeniul proiectelor de tip Design-Build și folosește frecvent acest tip de contractare pentru a economisi timpul și banii clienților noștri și, prin urmare, ajutându-i să-și valorifice investițiile într-o perioadă mai scurtă.