Alătură-te EchipeiSănătate & SiguranțăTermeni şi CondițiiContactENFRGRITRU

Înlocuire Dinamică

Înlocuirea dinamică e o adaptare a tehnicii de compactare dinamică şi e folosită atunci când pământurile sunt foarte compresibile, nivelul apei subterane e ridicat, etc. Această tehnică e aplicată, cu unele modificări, procedeului de compactare dinamică. Ea include utilizarea de material granular ce permite transmiterea energiei de compactare în adâncime evitând, în acelaşi timp, deformaţiile plastice şi permiţând disiparea presiunii din pori.

Înlocuirea dinamică e folosită pentru a reduce tasările totale şi diferenţiate, pentru a îmbunătăţi proprietăţile mecanice ale pământurilor sau a unor umpluturi necontrolate şi pentru a îmbunătăţi capacitatea portantă la mari adâncimi.

Aplicarea înlocuirii dinamice variază de la punerea în operă de umpluturi de pământ, supermarket-uri, construcții industriale, etc, şi concurează cu soluţiile tradiționale de fundare pe piloţi cu diametre mari, înlocuirea pământului.

Avantaje

  • Potrivită pentru utilizarea în pământuri moi, organice, incluzând turba;
  • Drenarea pământurilor e îmbunătăţită;
  • Creşte capacitatea portantă a pământurilor moi şi fine;
  • Reduce tasările ce se pot produce după construire.

Experienţă

Angajaţii noştri au aplicat recent această metodă pentru construirea unei autostrăzi peste o zonă mlăştinoasă. Cratere de 2 m diametru au fost formate şi umplute cu piatră de carieră, după care au fost compactate în conformitate cu cerinţele proiectului. Compactarea a fost efectuată cu un sistem automat ce controlează parametrii de compactare (înălţime şi numărul de lovituri), pentru fiecare punct de compactare. Contactaţi-ne dacă aveţi nevoie de o evaluare pentru proiectul dumneavoastră.