Alătură-te EchipeiSănătate & SiguranțăTermeni şi CondițiiContactENFRGRITRU

Incluziuni Rigide

Incluziunile rigide, o nouă tehnică de imbunătăţire a proprietăţilor pământurilor, sunt considerate a fi un progres major în industria construcţiilor. Acestea constau în construirea de incluziuni (prin indesare) şi a unei platforme de transfer al încărcării de la structură la incluziuni. Pământul este armat, încărcarea fiind transmisă unui teren de fundare cu o compresibilitate redusă, și, în același timp, e îmbunătățit și pământul din jurul incluziunilor datorită îndesării.

Incluziunile sunt construite prin îndesare folosind un echipament special sau prin vibrarea unei ţevi închise la capătul inferior. Betonarea e realizată prin pompare, injectarea betonului făcându-se, de jos în sus, prin echipamentul special sau prin ţeavă. Diametrul standard pentru incluziuni variează între 300 şi 600 mm iar lungimea acestora poate atinge până la 25 m adâncime dacă e utilizată o instalaţie de foraj puternică.

Această tehnică poate fi folosită pentru orice tip de pământ având mult mai multe avantaje decât clasicii piloţi foraţi.

Avantaje

  • Nu sunt produse vibraţii;
  • Productivitate sporită;
  • Evitarea excavării terenului și, în consecință, a transportului acestuia, cu efecte benefice asupra mediului înconjurător;
  • Control complex al calităţii realizat cu ajutorul unui computer special, integrat în echipament.

Experienţă

GT GROUND ENGINEERING & CONSTRUCTION SERVICES a aplicat această tehnică în cadrul unei game largi de proiecte (atât proiectare cât şi execuţie) precum: depozite, staţii de epurare a apei, autostrăzi, parcuri eoliene, clădiri rezidenţiale, etc. În ultimii ani am fost implicaţi în realizarea a peste 300.000 de metri liniari de incluziuni rigide obţinând astfel destulă experienţă în aplicarea acestei metode. Contactaţi-ne dacă aveţi nevoie de o evaluare profesională tehnică și economică a proiectului dumneavoastră.